Téma Jannah Licencia nie je overená. Prejdite na stránku možností témy a overte licenciu. Pre každý názov domény potrebujete jednu licenciu.

Čo sa stane, keď odstránite súbor z Disku Google

Náhodné vymazanie súborov má zvyčajne nejaké následky a ľutuje, pretože svoje súbory nemôžete získať späť navždy. Čo sa skutočne stane, keď odstránite súbor, sa môže líšiť v závislosti od systému a služieb. Napríklad Disk Google to rieši inak. Odstránenie nezdieľaného súboru prináša iné výsledky ako odstránenie zdieľaného súboru. Veci sa skomplikujú, keď odstránite zdieľané súbory alebo priečinky. Máte obavy Odstráňte súbory z Disku Google? Sme tu, aby sme vám pomohli. Tento príspevok vás prevedie tým, čo sa stane, keď odstránite súbor alebo priečinok z Disku Google.

what-happens-when-you-delete-a-file-from-google-drive-fr_05be6e9b9d53d1d1680b6ab56f4753b7_935adec67b324b146ff212ec4c69054f ماذا يحدث عند حذف ملف من Google Drive

Odstránenie súborov vám pomôže uvoľniť miesto na Disku Google. Uvoľnené úložisko však bude závisieť od viacerých faktorov. Nižšie uvádzame niekoľko scenárov na základe vlastníka súboru, umiestnenia súboru a ďalších.

Začnime. Predtým si však prečítajte nasledujúce dôležité body.

Čo by ste mali vedieť pri odstraňovaní súborov z Disku Google

  • Súbor môže skutočne odstrániť iba vlastník súboru. Iní iba odstránia súbor zo svojho zobrazenia a v skutočnosti ho neodstránia.
  • Vlastníkom súboru je osoba, ktorá ho odovzdala na Disk Google. Využitý ukladací priestor sa bude započítavať iba do podielu vlastníka súboru na Disku Google.
  • Keď odstránite súbor z jedného zo svojich zariadení, napríklad z aplikácie Disk Google pre Android, súbor sa odstráni z iných zariadení, ako je napríklad aplikácia pre iPhone/iPad a webová verzia.
  • ak vymažete Súbor z ľubovoľného produktu Disku Google Rovnako ako Dokumenty, Tabuľky, Prezentácie Google atď. budú tieto súbory tiež odstránené z Disku. To isté platí pre opačnú situáciu, to znamená, že odstránením z Disku sa odstráni z iných služieb.

Teraz sa pozrime na rôzne scenáre.

Čo sa stane, keď odstránite súbor alebo priečinok, ktorý nie je zdieľaný

Keď odstránite súbor alebo priečinok na Disku Google, ktorý s nikým nezdieľate, je všetko celkom jasné. V zásade platí, že ak nahráte súbor do priečinka Disku Google, jeho odstránením sa presunie do koša na Disku Google alebo do priečinka Kôš. Podobne, keď z Disku odstránite nezdieľaný priečinok, všetky súbory v tomto priečinku sa odstránia a presunú sa tiež do koša.

what-happens-when-you-delete-a-file-from-google-drive-3_4d470f76dc99e18ad75087b1b8410ea9 Čo sa stane, keď odstránite súbor z Disku Google

Kôš je špeciálny typ priečinka, ktorý uchováva odstránené súbory po dobu 30 dní, po ktorých sa natrvalo odstránia. môžeš Manuálne odstráňte súbor z koša Ak nechcete čakať 30 dní. Kôš pomáha obnoviť súbory do 30 dní od ich odstránenia, ak ich odstránite omylom.

Poznámka: Súbory uložené v koši Disku Google sa započítavajú do úložiska Disku Google. Zistite, čo vás ešte zaujíma v úložisku Disku.

Čo sa stane, keď odstránite zdieľaný súbor alebo priečinok, ktorý vlastníte

Keď odstránite zdieľaný súbor, ktorý vlastníte (nahraný na Disk Google), odstráni sa zo zobrazenia a odošle sa do priečinka Kôš na 30 dní. Súbor môžete obnoviť do 30 dní alebo ho pred 30 dňami natrvalo odstrániť z koša. Súbor bude po 30 dňoch z koša natrvalo odstránený. To isté platí pre zdieľané priečinky. Všetky súbory v zdieľanom priečinku budú odstránené a presunuté do koša.

Tip pre profesionálov: pozrite si 9 tipov Na používanie a správu priečinkov na Disku Google.

Pre ostatných, ktorí majú prístup k vášmu zdieľanému súboru alebo priečinku, súbor/priečinok zmizne z ich účtu na Disku Google. Stále však môžu pristupovať k jednotlivým súborom služby Disku Google, ako sú dokumenty, prezentácie atď., ak majú odkaz na zdieľanie súborov. Odkaz nájdete vo svojom e-maile.

Keď takýto odstránený súbor otvoria, dostanú upozornenie, že zdieľaný súbor je v koši vlastníka a bude natrvalo odstránený. Aby mohli pokračovať v používaní súboru, budú si musieť vytvoriť jeho kópiu pomocou tlačidla Vytvoriť kópiu. Prípadne môže vlastník súboru Prenos súboru pred jeho odstránením.

what-happens-when-you-delete-a-file-from-google-drive-1_4d470f76dc99e18ad75087b1b8410ea9 Čo sa stane, keď odstránite súbor z Disku Google

Po odstránení vlastníkom nie je možné získať prístup k iným súborom, ako sú obrázky a súbory PDF. Pri prístupe k takémuto súboru sa zobrazí chyba, že súbor je v koši vlastníka.

what-happens-when-you-delete-a-file-from-google-drive-2_4d470f76dc99e18ad75087b1b8410ea9 Čo sa stane, keď odstránite súbor z Disku Google

Stručne povedané, používatelia s prístupom k zdieľanému súboru majú prístup k niektorým z nich do 30 dní od vymazania súboru (ak je v koši vlastníka). Po 30 dňoch alebo ak sa súbor alebo priečinok natrvalo odstráni z koša, nikto nebude mať prístup k súboru/priečinku, pokiaľ sa nevytvorí kópia.

Čo sa stane, keď odstránite zdieľaný súbor alebo priečinok, ktorý patrí niekomu inému

Všetky zdieľané súbory/priečinky nájdete v sekcii „Zdieľané so mnou“ na Disku Google. V tomto stave sa objavia tri stavy v závislosti od toho, či je súbor súčasťou zdieľaného priečinka alebo nepatrí do žiadneho priečinka.

Prípad 1: Odstráňte zdieľaný súbor

Keď odstránite zdieľaný súbor, ktorý nepatrí do žiadneho priečinka, súbor sa odstráni z vášho zobrazenia Disku Google. Keďže nie ste vlastníkom súboru, nie je v skutočnosti odstránený pre všetkých. Vlastník a používatelia, ktorí majú prístup k zdieľanému súboru, ho môžu naďalej normálne používať.

Tip: Nedarí sa vám odstrániť súbory na Disku Google? Zistite ako Opravený problém, kedy Disk Google neodstránil súbory.

Odstránenie zdieľaného súboru, ktorý vlastní niekto iný, ho v podstate odstráni iba z vášho účtu na Disku Google. Súbor nebude viditeľný v priečinku Kôš, pretože ste odstránili iba odkaz na súbor alebo priečinok a nie skutočný súbor, ktorý vlastní niekto iný. Ak však znova kliknete na odkaz na zdieľaný súbor, stále budete mať prístup k súboru a znova sa zobrazí na Disku Google.

Poznámka: Vlastník súboru nebude upozornený, že ste súbor odstránili.

Prípad 2: Odstráňte zdieľaný priečinok

Všetko vyššie uvedené platí aj pre priečinky. To znamená, že odstránením zdieľaného priečinka sa z vášho zobrazenia odstráni iba tento a s ním spojené súbory. Na konci skutočného vlastníka sa nič nestane.

Prípad 3: Odstráňte zdieľaný súbor zo zdieľaného priečinka

Existuje výnimka, ak vymažete súbor zo zdieľaného priečinka, tento súbor sa stane sirotou. Teda aj keď súbor zmizol z vášho pohľadu, V skutočnosti však k vymazaniu nedošlo. Skutočný vlastník k súboru má stále prístup. Súbor bude dostupný v priečinku Moje súbory vlastníka. Môžu dokonca vyhľadať súbor, aby ho našli.

what-happens-when-you-delete-a-file-from-google-drive-4_4d470f76dc99e18ad75087b1b8410ea9 Čo sa stane, keď odstránite súbor z Disku Google

Čo sa stane, keď odstránite súbor, ktorý bol pridaný do zdieľaného priečinka niekoho iného

Používatelia, ktorí majú prístup Zdieľaný priečinok Nahrajte súbor alebo vytvorte nový súbor v zdieľaných priečinkoch. Ak nahráte súbor do zdieľaného priečinka a vlastník priečinok odstráni, čo sa stane s vašimi súbormi?

V takýchto prípadoch sa priečinok a súbory, ktoré vlastní iba vlastník priečinka, odstránia pre všetkých. Ostatné súbory (vlastnené inými) sa stanú sirotami, pretože teraz neobsahujú priečinok, ale nebudú odstránené.

Súbory pridané inými používateľmi v podstate zostanú v ich účtoch na Disku Google. Keďže priečinok už neexistuje, vlastník súboru môže nájsť súbory v koreňovom priečinku Disku Google, t. j. Môj disk. Prípadne zadajte: unstructured do vyhľadávacieho panela na Disku Google.

Tip: Osirotené súbory musíte presunúť do Nové priečinky na usporiadanie

Uvoľnite úložný priestor

Dúfame, že ste pochopili dôsledky odstraňovania súborov alebo priečinkov z Disku Google. Aby som to zhrnul, odstránením zdieľaných súborov, ktoré vlastní niekto iný, neuvoľníte úložný priestor na vašom účte na Disku Google. Mali by ste odstrániť iba súbory, ktoré ste nahrali na Disk Google, aby sa uvoľnil úložný priestor.

Prejsť na horné tlačidlo